Wybieramy ekspres do kawy

Wskazówki, które ułatwią podjęcie decyzji w sprawie zakupu ekspresu
Wybór ekspresu do kawy powinien opierać się na gustach smakosza tego napoju.

  • 1. Cena, koszty codziennej eksploatacji/ naprawy/ serwisu
  • 2. Przeznaczenie
  • 3. Wielofunkcyjność, wydajność
  • 4. Design

a więc krótkie reasume
Ekspresy automatyczne przeznaczone są do codziennego użytkowania. Dlatego dobrze sprawdzą się w domu jak i biurze. Dzięki posiadaniu wbudowanej dyszy spieniają dodatkowo mleko. Mimo zaliczania do maszyn profesjonalnych są bajecznie proste w samoobsłudze. Ekspresy automatyczne posiadają wbudowane młynki, dzięki czemu kawa parzona jest ze świeżo zmielonych ziaren. Zróżnicowane pod względem wydajności, które umożliwiają przygotowanie kawy za pomocą odpowiedniego przycisku. Np. :
Lirika Silver Plus
Royal Professional
Aulika Focus
Aulika Top
Phedra Cappuccino
Aulika MID
Aulika Top RI
Ekspresy kolbowe – Jedno, dwukolbowe ekspresy przeznaczone są dla różnej wielkości rodzaju punktów gastronomiczno-usługowych. Idealnie wkomponują się w wystrój każdego hotelu, sali konferencyjnej. Przygotowywana przez baristę kawa jest najwyższej jakości. Ekspresy kolbowe ,w odróżnieniu od innych reklamowanych na rynku ekspresów, posiadają wbudowane dyszę pary i gorącej wody. Umożliwiają przygotowanie doskonałego espresso.
Aroma Compact SE 100
Aroma Compact SE 200
Aroma SE 200
Ekspresy biurowe Profesjonalne oraz półprofesjonalne ekspresy automatyczne, polecane do różnej wielkości biur, sal konferencyjnych, recepcji. Są to maszyny zróżnicowane pod względem wydajności oraz poszczególnych parametrów. Np. :

  • - Lirika Silver Plus
  • - Aulika MID
  • - Aulika Focus
  • - Aulika Top silver
  • - Royal Professional
  • - Royal Cappuccino
  • - Royal Coffee Bar
  • - Royal Office
  • - Phedra Cappuccino
  • - Nextage Master Top

Ekspresy gastronomiczne należą do kategorii maszyn profesjonalnych. Wśród nich znajdują się zarówno ekspresy kolbowe, jak i automatyczne czy vendingowe o zwiększonej wydajności. Ekspresy te służą do przygotowywania doskonałej jakościowo kawy. Tej klasy maszyny idealnie sprawdzą się w miejscach o dużym spożyciu kawy, m.in. w restauracjach, hotelach, bufetach śniadaniowych, salach VIP-owskich czy na stacjach benzynowych. Ekspresy gastronomiczne umożliwiają przygotowanie kawy oraz innych napojów gorących (np. czekolady). Np. :

- Aroma Compact SE 100

- Aroma Compact SE 200

- Aroma SE 200

- Idea Cappucino.